KULU
Giriş Tarihi : 20-08-2022 20:26

Kulu'da okul servis araçlarına denetim

Konya'da Büyükşehir Belediyesi, Kulu ilçesinde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesi öğrencilerin güvenliği amacıyla okul servis araçlarını denetledi.

Kulu'da okul servis araçlarına denetim

Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı önünde gerçekleşen denetimlerde, okul servis araçlarının uygunluk kontrolleri yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığına bağlı Mustafa Ekinci, Abdullah Taşkın, Mustafa Özer ve M. Ali Dündar tarafından yapılan denetimlerde servislerin genel kurallara uygun olup olmadığına dair denetimini gerçekleştirdi. Kontrollerde okul paketli olmayan araçların, dur levhası, okul taşıtı yazısı, emniyet kemeri, ilk yardım çantası, lastikleri Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyıp taşımadığına bakıldı.

Bazı araçlar eksiklikleri gidermeleri yönünde uyarılırken, belirtilen şartları taşıyan araçlara ise "Okul Servis Aracı Uygunluk Formu" verildi.

Yapılan denetimlerde 130 aracın 70'i kontrolden geçirildi

Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Dağ, yaptığı açıklamada: " 2022-2023 eğitim öğretim yılı için okul taşıtı araçlarımızı şuanda denetliyoruz. Öğrencilerimizi inşallah güvenli bir şekilde taşıyacağız. Yeni eğitim öğretim yılımızda hijyene de dikkat ederek öğrencilerimizi taşıyacağız. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ülkemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. " 

Haber: Ertan Özkök/Kulu

AdminAdmin